KILPISJÄRVEN NETTIKAMERA

Tällä sivulla on minuutin välein päivittyviä nettikamerakuvia Kilpisjärveltä. Kamerat sijaitsevat Kilpissafarien tukikohdassa Kilpisjärven kylässä. Kuva välittyy vain valoisana aikana. Sydäntalven aikaan päivänvaloa on vain muutama tunti keskipäivällä. Talvikaamos kestää marraskuun lopulta tammikuun puoliväliin. Kesällä maisemat näkyvät ympäri vuorokauden. Kilpisjärven yötön yö alkaa toukokuun alkupuolella ja päättyy elokuussa. 

Kilpisjärvi ja Paras  Näkymä  Kilpisjärvelle, Koltalahteen  ja Norjan Parastunturille.

Saana Näkymä Kilpissafareiden kotipihalta Saanalle. 

 

Kilpisjärven sää

Kilpisjärvi sijaitsee Skandien  reunalla noin viidenkymmen kilometrin päässä Jäämereltä.  Kilpisjärvellä ja sitä ympäröivillä tunturiylängöillä sääolot saattavat vaihdella hyvin nopeasti. 

On tavallista, että eri sääpalveluiden Kilpisjärveä koskevat ennusteet poikkeavat toisistaan jyrkästi. Yleensä kilpisjärveläiset luottavatkin vain  omaan havaintoon: jos lunta tuiskuttaa vaakasuoraan eikä naapurin valoja näy, on paras pysytellä pirtissä. Kannattaa luottaa enemmän omaan havaintoon kuin tietokone-ennusteisiin.  

Sääpalveluita löytää seuraavista linkeistä. Varaudu kuitenkin siihen, että Kilpisjärven todellinen säätila on jotakin aivan muuta. Usein Norjan YR:n sääennusteet pitävät paikkansa suomalaisia paremmin.

Ilmatieteen laitos (valitse paikallissää-valikosta paikkakunnaksi Kilpisjärvi) 

Foreca

Norjan YR (kveeninkielinen, valitse Kilpisjärvi)

Kilpisjärven jäänvahvuus

Kilpisjärvi jäätyy normaalivuosina marraskuun alussa ja jäät lähtevät hieman ennen juhannusta. Vuosittainen vaihtelu on kuitenkin suurta. Syksyllä 2011 Kilpisjärvi sai jääpeitteen ennätysmyöhään eli 7.12. 

Kilpisjärven jäänvahvuutta voi seurata Ympäristökeskuksen nettisivuilta. 

Kilpissafarit, Hannu Rauhala, 99490 Kilpisjärvi
gsm: 040-516 1952
e-mail: hannu.rauhala@kilpissafarit.fi   

Etusivu Kilpissafarit